teenageliv (substantiv) -et, -ene

 1. livet, som det ser ud for mennesket, når det er mellem 13-19 år
Eksempel på brug: Teenagelivet er en hård omgang. Dét at skulle stå frem som sig selv – at springe ud som individ – er et af menneskets helt store udfordringer. Enhver der har overlevet årene kan fortælle grumme historier om eksklusion og om psykisk og fysisk vold. Tag nu fx Larissa. Hun blev tvunget til at flytte fra sin familie i en ung alder. Eller tag nu fx D. Han har oplevet så meget had, at han i dag kun tør bevæge sig uden for sit hjem med en kniv i støvlen. Eller Benny. Hans bror gav ham en knytnæve lige i synet, da han fortalte: ”Sådan er jeg”. Larissa, D og Benny er konkrete mennesker med konkrete historier, men frem for alt er de bare nogen med normale teenageerfaringer. Kan vi ikke alle sammen nikke genkendende til de tres historier? Hvem følte sig ikke lidt udenfor som teenager?

Se også: Filmen giver os et sødt og kærligt portræt af tre unge mennesker og deres mere eller mindre typiske ungdomsliv med druk, tvivl og eskapader – hvis vi nu skulle være i tvivl om, at homoer er præcis som os andre. Dokumentaren opleves overhovedet ikke som en snæver fortælling, der især henvender sig til et publikum med speciel interesse i homoseksuelles vilkår. Den er meget mere almen. ‘Misfits’ er også et tydeligt billede på hvor svært det er for os mennesker at få lov at være den, vi føler, vi er. Det eneste unormale ved vores hovedkarakterer er, at de er fuldstændig normale. Som de fleste teenagere har de identitetsproblemer, store drømme og små konflikter, der virker uløselige. De tre unge følges hver for sig. De er forvirrede, drømmende, overfladiske, selvcentrerede, selvmodsigende og usikre. Altså som unge er flest. Jeg har fået positive tilbagemeldinger fra publikummer, der synes, at filmen minder dem om deres egen ungdom.  Alle virker de som mere eller mindre almindelige unge mennesker, der som så mange andre på deres alder ikke ved, hvad de skal stille op med deres liv.
 

Post Navigation