bestemt (adjektiv) -e

1. som henviser til noget, vi da alle kender – om populær grammatisk bøjningsform af substantiverne ”mand” og ”kvinde” (“manden” og “kvinden”)

Se også: Vi drømmer alle sammen om at leve i et harmonisk og givende forhold, hvor manden og kvinden komplementerer hinandenVejen til velstillede kvinder er lang uanset om manden er dømt for berigelses- eller voldskriminalitet Få her indblik i komplimenter og deres betydning – set fra både manden og kvindens synspunkt I dag ser du billeder, hvor kvinden er mere aktiv og manden er passiv. For eksempel står kvinden, mens manden sidder og kigger Manden ligger med brystet blottet på ryggen, og kvinden er beskyttet ved at have fronten ind mod ham Bedst er det, at manden har en længere uddannelse end kvinden At manden så ikke ser det som omsorg men blot frustreres over, at han ikke bare kan have sin steak og sine fries i fred… det er jo så en hel anden snak! Kun hvis manden også har noget, som kvinden skal bruge, er der balance Det er lidt af et tabu, men en del parforhold har problemer, fordi manden ikke har lige så stor sexlyst som kvinden Et andet eksempel kan være manglende sexlyst hos kvinden eller manden Tiden efter elskoven er kritisk, fordi manden og kvinden har åbnet sig Initiativet til den romantiske kærlighed skal komme fra manden Kvinden har et medansvar for, at hendes mand er ved at udvikle sig til en afventende behager Forskerne anbefaler en helt bestemt aldersforskel mellem manden og kvinden Særligt mandens alder spiller en vigtig rolle. Er han således mere end ni år ældre end hustruen, har parret dobbelt så stor risiko for at blive skilt Manden i 40′erne er nok ham, der har det nemmest, hvis han skal tiltrække en jævnaldrende kvinde Som de fleste kvinder placerer 33-årige Maria Elmbæk sine børn over manden Manden har måske lovet kvinden, at han vil huske fødselsdagen næste gang Husholdningsbesparelser (God løn, God til børn, Betalt bolig, Kærlighed) skal samlet være større end eller lig med (Kvindens alternativ som single) plus (Mandens alternativ som single) minus skilsmisseomkostninger Ved for eksempel at gennemføre en ironman, kan manden bevise sin maskulinitet Når kvinden i et parforhold tjener mere end manden, stiger risikoen for, at han er hende utro Det er helt okay, hvis det er kvinden i parforholdet, der hiver pengene hjem, mener et flertal af danskerne Hvor det i 1985 kun var 14 procent af alle forhold, hvor kvinden tjente mest, er det i dag 31 procent Mandens rolle som familiens hovedforsørger er truet Kvinden er parforholdets motor Manden laver mad – kvinden køber ind Kvinder på spring for at blive manden i huset Hvis brudens slør rammer mandens fødder ved alteret, betyder det, at det er kvinden, som vil få magten i parforholdet Nu ved han ikke, hvad han må for kvinden Det er farligt for parforholdet, når kvinden bliver som mor for sin mand Over halvdelen af alle par, der går i terapi, har det problem, at kvinden er blevet for dominerende og manden for passiv Kvindens instinkt er, at hun vil have kontrol over sin mand Det nytter ikke at være i kontrolmode hele tiden. Kvinden bliver ikke glad herved, og manden kommer til at “høre dårligt”Kvinderne føler måske, at de tager et større slæb, og så mener de, at manden har været mere heldig med hende end omvendtKvinden i parforholdet synes altid, at hun har sagt det meget tydeligt til hamKvinder blander sig alt for meget i mandens påklædning og udseende, og det skal de holde op med Manden er utilfreds, for han føler sig ikke tilpas ved sin rolle i familien Der er også eksempler på, at manden er skuffet, fordi det ikke er lykkedes at opbygge det sexliv, han gerne vil haveHvorfor er skriver I ikke noget om, hvordan kvinden kan gøre manden glad?I tre af fire skilsmisser er det kvinden, der vil ud af ægteskabetDet er mandens egen skyld, når konen putter sig under en anden dyne end hansMange tror, at utroskab er den hyppigste årsag til skilsmisser, men oftest er det kvinderne, der er utilfredse med mandens indsatsI mange tilfælde kommer skilsmissen som et chok for mandenDesværre ender mange parforhold med fastlåste roller, hvor kvinden er den, der brokker sig, og manden ikke siger nogetKvindens rolle som hustru har ændret sig dramatisk i de sidste 50 årTænk at basere et helt ægteskab på at holde kvinden hjemmeOg selv om man tæller støvsugning, tøjvask og madlavning med i regnskabet, så er det stadigvæk manden, der vinder i arbejdstidsregnskabetManden læser Berlingske Tidende, mens konen stryger hans hvide skjorteKvinder tager husarbejdet med et smil. Men det forudsætter, at manden så tager sig af børneneKvinder optændes derimod især af jalousi, hvis manden følelsesmæssigt er utroOg det kommer til udtryk ved, at kvinden nedgør manden, skærer ham nedDet kan ikke være rigtigt, at kvinden skal skære manden fra Undersøgelsen viser, at mandens etniske herkomst har betydning for kvindens beskæftigelseNår barnet kommer, oplever kvinderne, at manden muntert suser videre i karrierenOftest er det kvinden, der drømmer om at få et barnManden skal være høvdingen i familienEn hule til manden giver et bedre samlivHvis det ikke var for buret, ville tigerens adfærd være betydelig anderledes. Det samme gælder mandens og kvindens adfærd, antydes detLad kvinden klare opvasken – så får du mere sexKvinden skal ned på knæ i dag – eller vente 4 årKvinden sætter sig ovenpå manden og læner sig lidt frem. Manden tager godt fat om hendes hofterFrøen: Her skal kvinden sidde på hug over manden. Præcis som en frøDe duftstoffer, der opstår i kvindens skede under ægløsningen, tænder mændDet kan godt være, at manden i et parforhold vælger hvilken græsslåmaskine, de skal haveDet sætter nogle mænd fri at fortælle kvinden om sit problem indenHar man små børn, og manden pludselig vil bruge 20 lørdage på at sætte hus i stand, føler kvinden ofte, at manden har frihed til at gå og hygge sigDa kvindens rolle og funktion i familien stadig er anderledes end mandens, er hendes oplevelse af stedforældrerollen også ofte anderledes end mandensManden går når kvinden bliver sygNår en kvinde forlader huset og overlader børnene til mandenMåske på tide at bringe nogle solstrålehistorier om familier, hvor kvinden er “skaffedyret”, og manden både passer mindre krævende job og hus og hjem?Den måde, man har indrettet barselslovgivningen på i Danmark, tilgodeser kvinden i langt højere grad end manden

Post Navigation